Biti statičan najgore je što ti se može dogoditi u biznisu

Featured image

Kako poslovne modele prilagoditi promjenama i preferencijama potrošača koje diktiraju moderne tehnologije? Veliki izazov s kojim se bankarstvo danas suočava jest kako svoje poslovne modele prilagoditi promjenama i preferencijama potrošača koje diktiraju moderne tehnologije. Addiko banka je prva u regiji te kao jedna od prvih banka u svijetu razvila jedinstvenu uslugu plaćanja putem Vibera.

Prvo su istražili kako najčešće komuniciramo s prijateljima. Nakon što su zaključili kako je to Viber, ideja ja bila integrirati ga u banking kako korisnici ne bi morali izlaziti iz aplikacije kada nešto plaćaju

– Poslovanje se drastično promijenilo i mnogo kompanija koje su prije 20 godina bile u top 500 danas više ne postoje. Biti statičan je najgore što ti se u poslovanju može dogodit. Naše su se navike potpuno promijenile, kao i način života. Kada čujemo da nam je došla poruka, baš svi reagiramo instantno – rekao je Srđan Novaković iz Addiko Grupe, direktor Digitalnog centra za Austriju.

Momchil Elenkov iz Vibera, menadžer za globalna partnerstva s telekomima za Bugarsku, tvrdi da je Hrvatska top market područje u regiji, te ima povećanje od 15 posto korisnika Vibera.

– Male promjene mogu postati jako velike i zato se odlučujemo na suradnje s našim partnerima – dodao je.

 

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL