(Hrvatski) Biti statičan najgore je što ti se može dogoditi u biznisu

Featured image

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Kako poslovne modele prilagoditi promjenama i preferencijama potrošača koje diktiraju moderne tehnologije? Veliki izazov s kojim se bankarstvo danas suočava jest kako svoje poslovne modele prilagoditi promjenama i preferencijama potrošača koje diktiraju moderne tehnologije. Addiko banka je prva u regiji te kao jedna od prvih banka u svijetu razvila jedinstvenu uslugu plaćanja putem Vibera.

Prvo su istražili kako najčešće komuniciramo s prijateljima. Nakon što su zaključili kako je to Viber, ideja ja bila integrirati ga u banking kako korisnici ne bi morali izlaziti iz aplikacije kada nešto plaćaju

– Poslovanje se drastično promijenilo i mnogo kompanija koje su prije 20 godina bile u top 500 danas više ne postoje. Biti statičan je najgore što ti se u poslovanju može dogodit. Naše su se navike potpuno promijenile, kao i način života. Kada čujemo da nam je došla poruka, baš svi reagiramo instantno – rekao je Srđan Novaković iz Addiko Grupe, direktor Digitalnog centra za Austriju.

Momchil Elenkov iz Vibera, menadžer za globalna partnerstva s telekomima za Bugarsku, tvrdi da je Hrvatska top market područje u regiji, te ima povećanje od 15 posto korisnika Vibera.

– Male promjene mogu postati jako velike i zato se odlučujemo na suradnje s našim partnerima – dodao je.

 

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL