(Hrvatski) Kako u 5000 dana promijeniti svijet?

Featured image

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Do 2030. godine 193 svjetska lidera u UN-u obvezalo se ispuniti 17 ciljeva održivog razvoja. To nam daje manje od 5000 dana da promijenimo svijet. Međutim, održivost je u poslovanju jednako izazov i prilika – pametne agencije ciljeve UN-a za održivi razvoj koriste kao dobro sredstvo za izgradnju brendova.

Kako marketinška zajednica može igrati ključnu ulogu u održivosti promoviranjem ciljeva održivog razvoja u radu s klijentima?

– Čak 71 posto tvrtki želi ugraditi održivi razvoj u svoje poslovanje, ali ih samo 13 posto zna kako i ima alate za to. Tu leži velika prilika za marketinške agencije te izgradnju brendova koji će se u budućnosti povezivati s održivim razvojem – rekao je Hans Martin Megård, izvršni direktor Scandinavian Design Groupa (SDG).

Korjene treba potražiti u skandinavskom dizajnu kako bismo mogli razumjeti koncept.

– Skandinavski je dizajn lijep i estetičan (dobar za ljude) te jednostavan za proizvodnju (dobar za prirodu). Održivi razvoj je dobar za ljude, ali je to i sustav koji je istovremeno dobar za prirodu – kazao je Hans Martin Megård.

Nadovezao se kako je održivi razvoj sve češće dio briefova koje dobivaju od svojih klijenata.

– Danas održivi razvoj mora biti usmjeren na sve jednako, ako ne i više na dobro razvijene zemlje.

Primjeri kako vezati brendove uz društveni napredak su: no poverty (Tata), zero hunger (Danone), good health and well being (Jamie Oliver), quality education (Amazon), gender equality (P&G), clean water (Grundfos) – objasnio je okupljenima na panelu “Koji je tvoj broj? Agencijska perspektiva o održivom razvoju”.

Photo: Petar Glebov/PIXSELL