(Hrvatski) BalCannes: Oglašivači biraju najbolje projekte

BalCannes: Oglašivači biraju najbolje projekte

U sklopu BalCannesa, po prvi put u regiji, oglašivači će odabrati najbolje projekte i najbolje marketinške agencije iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Upoznajte naš stručni žiri:

Darko Ivančević, direktor marketinga, Zagrebačka pivovara (Hrvatska)

Brandovi i tim Zagrebačke Pivovare iz godine u godinu osvajaju najsjajnije nagrade na marketinškim natjecanjima s kampanjama Ožujskog – na nedavno održanim Danima komunikacija odnijeli su Grand Prix nagrade na kreativnom natjecanju (IdejaX) i na natjecanju u efikasnosti marketinške komunikacije (Effie), a nagrađeni su i prestižnom titulom Oglašivača godine.

Selma Riđanović Kenović, direktor marketinga i komunikacija, UniCredit Bank (Bosna i Hercegovina)

Selma Riđanović Kenović je direktorica marketinga i korporativnih komunikacija UniCredit banke u BiH. Uz zavidnu karijeru na domaćem tržištu, ovogodišnja predstavnica oglašivača Bosne i Hercegovine u BalCannes žiriju iza sebe ima i impresivnu inozemnu karijeru u Londonu i Amsterdamu koja među ostalom uključuje visoke pozicije u kompanijama poput British Telecoma.

Zdenka Milanović, marketing manager, Pivara Skoplje AD Coca-Cola Hellenic & Heineken JV (Makedonija)

Impresivna karijera Zdenke Milanović ne uključuje samo iskustvo na poziciji oglašivača, već i dugogodišnje iskustvo rada u marketinškim agencijama. Tu svakako treba navesti poziciju direktorice agencije McCann Beograd te regionalne direktorice svih kreativnih agencija McCann Grupe u BiH, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji. Prije toga, niz godina provela je u inozemstvu u agenciji Saatchi&Saatchi, između ostalih i na poziciji regionalne direktorice za Centralnu i Istočnu Europu za P&G.

Simon Furlan, direktor marketinga, Telekom Slovenije (Slovenija)

Simon Furlan u ulozi direktora marketinga vodi jednog od najjačih slovenskih oglašivača – Telekom Slovenije. Iako je ovaj inženjer elektrotehnike svoju karijeru započeo daleko od marketinga, Telekom Slovenije prošle godine je nagrađen titulom Oglašivač godine koju im je dodijelila Slovenska oglašivačka komora.

Snežana Teodorović, direktorica marketinga odjela snacks, Atlantic grupa (Srbija)

Predstavnica srpskih oglašivača na ovogodišnjem BalCannesu je Snežana Teodorović, direktorica marketinga Soko Štark brendova unutar Atlantic grupe, jednog od najvećih regionalnih oglašivača. Iza nje stoji višegodišnje iskustvo u vođenju niza brendova na srpskom tržištu, uključujući Revlon Proffesional i Grand Kafu.

Žiri oglašivača pregledat će sve prijavljene projekte i odabrati 25 najboljih koji će biti predstavljeni na Weekend Media Festivalu u Rovinju. Dodijelit će nagrade za najbolju agenciju, najbolji projekt i posebnu nagradu BalCannesa. Prilikom glasovanja koje će se odviti u dva kruga, oglašivači neće biti u mogućnosti glasovati za radove iz svoje zemlje što će dodatno osigurati nepristranost u ocjenjivanju.

Uz oglašivače, sve projekte ocjenjivat će i žiri novinara koji prate struku u sastavu: Ekrem Dupanović glavni urednik Media Marketinga, Ivana Parčetić Mitić osnivač i urednica Marketing mreže, Marjan Novak glavni urednik Marketing magazina EU, Boris Eftimovski glavni urednik portala Marketing365 i Ivan Brezak Brkan osnivač i glavni urednik Netokracije. Novinari će dodijeliti posebnu nagradu projektu koji je bio najbolji proteklih godinu dana prema njihovom mišljenju.

Ovakva selekcija najbolje preslikava stvarnu situaciju na tržištu, smatraju organizatori BalCannesa, HURA (Hrvatsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje) i Weekend Media Festival.

Prijave za BalCannes bit će otvorene do 1. 9. 2016. Za prijavu i više informacija posjetite www.balcannes.com