(Hrvatski) Shawn Pecas Costner: Američki san je naporan rad, svi ga možete živjeti

Featured image

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Shawn Pecas Costner, prvi čovjek Roc Nation Sports – jedne od najznačajnijih agencija za sportske talente, agent top igračima profesionalnih liga u SAD-u, predstavnik Bronxa i New Yorka, insider američkog show businessa i hip hop scene otvorio je program ovogodišnjeg Weekend Media Festivala. Pecas upravo na Weekendu slavi 46. rođendan.

Otkrio nam je da voli Hrvatsku, prekrasno more i finu hranu.

Iza „Američkog sna“, poručio je Shawn Pecas Costner, krije se naporan rad, ali upravo zbog toga  moguće ga je živjeti bilo gdje u svijetu.

„Cijela pompa oko američkog sna je nevjerojatna i naprosto luda, jer sve se zapravo bazira na individualnom pristupu i nema nikakve veze otkuda dolazite i gdje ste.“

Sudionicima Weekenda otkrio je svoju opsesiju prema tenisicama – ima ih preko 1500 jer ih smatra djelom pop kulture i hip hopa.

23.09.2016., Rovinj - Weekend Media Festival 9. Predavanje American Dream INC., Shawn Pecas Costner i Pete Radovich. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Shawn je s posjetiteljima panela podijelio i tešku životnu priču odrastanja s majkom ovisnicom i ocem kojega nikada nije bilo. Odrastao je na ulici koja ga je formirala, ali i naučila zahvalnosti. Posebno je istaknuo ulogu prijatelja i partnera, glazbenog producenta Jay Z-a. Naime, nakon nekoliko godina glazbe Jay Z i Shawn odlučili su ući u svijet sporta i osnovati agenciju za talente kojom osvajaju NBA, NFL i ostale američke sportske lige.

Danas Shawn razvija karijere mnogim zvijezdama u najjačim američkim ligama.

„Svakodnevno sam zahvalan Jay Z-u što mi je pružio priliku da se bavim ovim poslom. On je odličan šef, partner i mentor. Želio sam raditi nešto što me čini izuzetno sretnim, u čemu sam strastven. Htio sam raditi u sportu jer sam u sportu i odrastao i Jay Z mi je na posljetku to i omogućio.“, kazao je Pecas.

Na predavanju u prepunoj dvorani Shawn je svima poručio:

„Nađite nešto u čemu ste strastveni i s čime se želite baviti u životu, nešto što vas čini jako sretnima. No, prije nego napustite stari posao, pobrinite se da nađete i imate spreman novi posao. Ponosan sam na svakoga tko se izražava na bilo kojoj kreativnoj osnovi i slijedi svoje snove kroz naporan rad.“