Google, kaj ima? Umjetna inteligencija je tu, čekaju nas velike stvari

Featured image

U Googleu sam devet godina. Vidio sam trendove kako dolaze i prolaze, ono što je jedino konstantno je promjena. Vjerujte mi, ako se ne prilagodimo promjenama koje tehnologija donosi, imat ćemo problema. Moj savjet svima je da budu spremni na učenje. I direktori i svi ostali zaposlenici, kazao je Dominik Osterholt, voditelj programa za Google Digital Academy.

Na predavanju ‘Google, kaj ima?’, Osterholt je okupljene proveo kroz dva desetljeća promjena u Google-u koje su dovele do toga da je najpoznatija tražilica postala kompanija koja se bavi umjetnom inteligencijom.

– Usmjerenost na artificial intelligence znači da gradimo proizvode koji su sposobni sami učiti. Oni više ne slijede zadane algoritme nego ih sami razvijaju i razumiju svijet oko sebe. Ne govorim o budućnosti nego onome što se događa upravo sada, kazao je Osterholt i kao primjer naveo pametni uređaj Google Home.

Ima ga kod kuće i svako mu jutro govori obaveze tog dana zapisane u kalendar i svira glazbu koju voli. Na hrvatsko tržište bi, otkrio je, mogao doći iduće godine.

Kako bi pripremili biznis za promjene koje dolaze, Osterholt savjetuje svima da budu sigurni da korisnici dobivaju najbolje moguće iskustvo na mobilnim i web stranicama. Njegov savjet je: „Budite brzi, viđeni i pametni“.

Uvjeren je da umjetna inteligencija donosi puno više prilika nego opasnosti.

– Velike stvari čekaju korisnike i kompanije – poručuje Googleov direktor.

Photo: Zarko Basic/PIXSELL