Nekim oglašivačima je broj gledatelja čak i ispred kvalitete programa

Featured image

Televizija je još uvijek jedini masovni medij u regiji, kazao je Nikola Ivanov, direktor marketinga i digitala u L’Orealu za našu regiju, sudjelujući na panelu „Produciraj ovo“ na ovogodišnjem Weekend Media Festivala u Rovinju.

Ipak, dodaje Ivanov, već sada pojedini brandovi marketinški egzistiraju samo digitalno, a u budućnosti će biti sve više takvih proizvoda. Nekim oglašivačima je broj gledatelja čak  je i ispred kvalitete programa.

„Televiziji već duži niz godina predviđaju kraj, ali usprkos takvim prognozama, gledanost  konstantno raste. Televizija pruža jedinstveni doživljaj slike i zvuka i to je dugoročno čini otpornom u usporedbi s drugim medijima“, kazao je na panelu Henning Tewes, potpredsjednik Uprave RTL za Hrvatsku.

23.09.2016., Rovinj - Weekend Media Festival 9. Predavanje: Produciraj ovo - Nikola Ivanov (L’Oreal, Adria-Balkan Region) Henning Tewes (RTL, Hrvatska) Ivan Vlatkovic (PINK Media Group, Srbija) Moderator: Božidar Abramovic (HURA / Omnicom Media Group, Hrvatska) Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Ivan Vlatković, potpredsjednik PINK Media Groupe poručio je  da mediji i oglašivači, da bi bili partneri, moraju bolje poznavati poslovanje onih drugih.

„Nema dovoljno suradnje jer se u jednom trenutku oglašivači i televizijske kuće ponašaju kao da su „braća blizanci“, a kada zagusti svatko gleda na svoju stranu. Svi mediji su u  financijskim poteškoćama pa je teško isporučiti visokokvalitetan program koji zahtijevaju oglašivači, a istodobno profitirati“, kazao je Vlatković.