Novinarstvo mora biti kao Rolling Stonesi – dobro i kvalitetno

Novinarski posao u suštini se nije promijenio. Promijenila se publika i potrebe korisnika, distributivni kanali i način na koji informacija dolazi do publike. Novost je da novinari moraju usvajati nova znanja, služiti se alatima za analitiku kako bi bolje upoznali svoju publiku, djelovati na sve tri platforme – digitalu, printu i videu, kazao je Goran Gavranović, glavni urednik 24sata na panelu ‘Novinar/stvo 21.

Tko je kriv za lošu kampanju – klijent ili agencija?

Izgubljeni u prijevodu, situacija je u kojoj su se barem jednom našli svi koji su bili u komunikaciji agencija-klijent. Kako dobiti dobar brief, koji su problemi s kojima se dnevno susreću agencije i klijenti i gdje nastaje break u komunikaciji, raspravljalo se na panelu ‘Izgubljeni u prijevodu’.

Kako u 5000 dana promijeniti svijet?

Do 2030. godine 193 svjetska lidera u UN-u obvezalo se ispuniti 17 ciljeva održivog razvoja. To nam daje manje od 5000 dana da promijenimo svijet. Međutim, održivost je u poslovanju jednako izazov i prilika – pametne agencije ciljeve UN-a za održivi razvoj koriste kao dobro sredstvo za izgradnju brendova.

Radio će opstati, vidjet ćemo na kojim uređajima

Iako televizija i video sadržaj diktiraju medijsku scenu, radio je i dalje uspio ostati relevantan široj publici. On drži jedinstvenu poziciju kao izvor besplatne glazbe, informacija i zabave, kazala je  programska direktorica Antene Zagreb Katarina Sučić na panelu ‘Radio jači nego ikad’.

Treba shvatiti što potrošači žele, ali za rast je nužna kvaliteta proizvoda

Iz krize Agrokora može se generirati novi ciklus snažnog rasta, ako se njome bude dobro upravljalo, poručio je Ram Addanki, generalni direktor Adria klastera BAT-a.

-U raspletu krize počele su se zauzimati pozicije, ali vrijeme je da nacionalni interesi budu na prvom mjestu, a u tome bi Podravka trebala biti na čelu kolone, rekao je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

Pozdrav za dom spremni zvuči kao reklama za stambeni kredit

Mi Hercegovce u Zagrebu zovemo gospodine gradonačelniče.

Nama pozdrav za dom spremni zvuči kao neka reklama za stambeni kredit.

Stari bosanski pozdrav: znaš li đe ćeš, trebao bi postati aktualan za regiju da se svi zapitamo – znamo li đe ćemo, samo su neke od satiričnih izjava s panela “Sve što ste oduvijek željeli znati o susjedima, a niste ih se usudili pitati”.