Weekend Media Festival otkriva kako iskoristiti najbolji potencijal svojih zaposlenika

Zagreb, 03.lipnja 2016.  – Great Place to Work je najveća svjetska consulting kompanija za globalni menadžment koja posluje s vodećim tvrtkama, vladama, ne-vladinim organizacijama te neprofitnim organizacijama i dolazi na ovogodišnje deveto izdanje Weekend Media Festivala. Najveći komunkacijski festival u jugoistočnoj Europi ove će se godine održati od 22. do 25. rujna u prostorima stare tvornice duhana u Rovinju. Generalni pokrovitelj Weekend Media Festivala je Adris grupa.
Weekend i ove godine ugošćuje više od 4000 medijskih i komunikacijskih profesionalaca koji će u tri dana trajanja festivala u 5 paralelnih konferencijskih dvorana raspravljati  o najaktualnijim temama iz svijeta medija, PR-a, marketinga i cijele komunikacijske industrije.

„Upravo stvaranje kvalitetnog ranog okruženja bitna je stavka za svakodnevno poslovanje i uspješno funkcioniranje komanije ili bilo kakvih organizacija Bez obzira bili vi direktor koji radi na 40. katu Wall Street-a ili kopali kanale za cijevi na najvećim vrućinama na Bliskom istoku, kao vođa možete stvoriti odlično radno mjesto tako da poštujete vaše zaposlenike, tretirate ih pravedno te se predstavljate kao vjerodostojna osoba“ istaknula je Zrinka Lovrenčić iz Great Place to Work.

Prema Great Place to Work Institute kompanije zapošljavaju ljude da bi stvorile proces koji rezultira u stvaranju bogatstva. U zamjenu za njihov rad i pružene usluge, zaposlenici dobivaju adekvatnu kompenzaciju. Plaće su samo opipljivi aspekt zaposlenja kojeg nosite sa sobom kući te predstavljaju bitan higijenski faktor. Uz pretpostavku da je plaća poštena, ona ne predstavlja jedini faktor koji pridonosi osjećaju zadovoljstva. Zaposlenici se moraju osjećati kao da doprinose nečem značajnijem od dnevnih zadataka, žele se osjećati osnaženo i dobivati povratne informacije o njihovom radu. Također moraju znati koje su im sve mogućnosti dostupne. To je izuzetno važno generaciji mladih radnika poznatih kao generacija y ili milennials. Oni smatraju da proširenje odgovornosti dodatno poboljšava njihove životpise više nego to čine titule.