Oglašivači, gdje vam je nestala želja za istraživanjem?

Featured image

Svaki oglašivač trebao bi imati digitalni eko-sistem koji spaja sve kanale, bilo online ili offline. Mogućnost različitog interpretiranja iste ideje na različitim platformama dopušta nam da istovremeno targetiramo različite profile korisnika i stvaramo ne samo interaktivnu platformu već i platformu koja se povezuje s korisnicima, poručio je Fran Mubrin, kreativni direktor agencije 404 s panela ‘Kako biti kreativan u doba mobilea?’.

Kreativne i medijske agencije susreću se s manjkom povjerenja ili novca koji oglašivači ulažu u mobile oglašavanje iako ono najtočnije targetira korisnike.

– U digitalnom svijetu ljepota mobitela upravo je u tome što je najpersonalniji ekran koji možemo imati i koji je isključivo naš, veliki oglašivači i dalje ulažu u TV i offline oglašavanje, kazala je Diana Dumanić iz agencije Redview Media.

Samo pet posto oglašavanja na Novoj TV odlazi na digitalne kanale, dok unutar tih pet posto tek jedna petina budžeta biva preusmjerena na mobilne kanale, otkrila je Maja Blumenšajn iz te TV kuće.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

– Veliki oglašivači često ne prepoznaju važnost mobilea zbog metrika koje se koriste za ovaj konkretan oblik oglašavanja. Nalazimo se u eri kada pametno možemo plasirati poruku tamo gdje se korisnik nalazi, a ne iskorištavamo potencijal koji nam se nudi, dodala je Blumenšajn.

S istim problemom susrela se i Sonja Stahor Gašpar iz HT-a, a rješenje vidi u edukaciji oglašivača.

– Kada dođete u veliku firmu i radite s velikim budžetima, tek onda shvaćate koliko je malo prostora za online. Uloga svakog od nas je povezati tehnologiju i datu kako bismo mogli uspješno targetirati one skupine koje su nam relevantne, a istovremeno uživati u onome što radimo, zaključila je Stahor Gašpar.