Predrag Grubić: Weekend je funky festival, ali i oaza znanja koja ohrabruje

Featured image

– Weekend Media Festival je opstao ponajprije zbog koncepcije festivala, tzv. kreativnog dokoličarenja. Weekend je također odolio kušnji natjecanja i žiriranja koja potroši i najbolje odnos među kolegama, prijateljima i suradnicima. Opstao je i napose zbog tog jer su političari dovedeni u ravnopravni odnos s drugim sudionicima festivala i nismo dopustili da im to bude dodatna pozornica za njima tako drago uslikavanje, istaknuo je Predrag Grubić, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe na panelu „Kreativno dokoličarenje“.

Predrag Grubić jedan je od onih koji je prošao svih deset godina Weekenda koji mu ponajviše žanrovski sliči na funky festival – puno neobvezujućega, ali sa znanjem posvuda. Znanje je gotovo u eteru.

Sašo Dimitrievski iz Pristop skupine (Slovenija) inzistira upravo na poslovnoj relevantnosti Weekenda u prvih 10 godina, na nizu tema koje je ovaj festival prvi otvarao i tako pridonio razvoju tržišta.

– Vjerujem da će u budućnosti dolaziti još više ljudi, treba početi razmišljati i o produljenju festivala, a svakako i iskoraku u svijet, poput predstavljanja u Cannesu. Weekend treba i dalje veličati kreativnost ljudi u ovoj regiji, ali moramo imati na umu i mladu generaciju, koja sve više razgovara na engleskom, rekao je Dimitrievski.

Branimir Brkljač iz Terra Panonice (Srbija) kaže da je već prve godine na Weekendu našao ono što je tražio.

– Weekend je za mene oaza u koju se zatvorimo ova tri dana. Oaza koja ohrabruje ljude da je moguće ono što misle da nije moguće kad se vrate iz Rovinja. Ovdje se svi osjećamo kao dio istog plemena. Bez obzira na sve promjene u ovih 10 godina, komunikacija ostaje najvažnija, a danas kad smo reducirani na followere i likeove, važno je ovo jedinstveno iskustvo. Došlo je vrijeme da ga i širi svijet doživi. Vjerujem da bi Weekend trebao gostovati i na drugim lokacijama, pa i udomaćiti se na nekim drugim mjestima – kazao je Brkljač.

Bojan Hadžihalilović iz Fabrike (BiH) kaže da je konstanta Weekenda što je riječ o festivalu  kreativnosti u najširem smislu. On bi u budućnosti želio u Rovinju vidjeti i kreativne ljude iz nekih drugih područja, poput Marine Abramović ili Novaka Đokovića. Ivan Stanković iz Communisa DDB (Srbija) slaže se da je najvažnija prednost Weekenda u odnosu na slična događanja to što nema natjecanja, jer se na natjecanjima lobira žestoko i caruje taština.

– Ovdje u Rovinju caruje igra. Ako se zadrži takav koncept, pred Weekendom je svijetla budućnost, predviđa Stanković.