Shawn Pecas Costner: Američki san je naporan rad, svi ga možete živjeti

Featured image

Shawn Pecas Costner, prvi čovjek Roc Nation Sports – jedne od najznačajnijih agencija za sportske talente, agent top igračima profesionalnih liga u SAD-u, predstavnik Bronxa i New Yorka, insider američkog show businessa i hip hop scene otvorio je program ovogodišnjeg Weekend Media Festivala. Pecas upravo na Weekendu slavi 46. rođendan.

Otkrio nam je da voli Hrvatsku, prekrasno more i finu hranu.

Iza „Američkog sna“, poručio je Shawn Pecas Costner, krije se naporan rad, ali upravo zbog toga  moguće ga je živjeti bilo gdje u svijetu.

„Cijela pompa oko američkog sna je nevjerojatna i naprosto luda, jer sve se zapravo bazira na individualnom pristupu i nema nikakve veze otkuda dolazite i gdje ste.“

Sudionicima Weekenda otkrio je svoju opsesiju prema tenisicama – ima ih preko 1500 jer ih smatra djelom pop kulture i hip hopa.

23.09.2016., Rovinj - Weekend Media Festival 9. Predavanje American Dream INC., Shawn Pecas Costner i Pete Radovich. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Shawn je s posjetiteljima panela podijelio i tešku životnu priču odrastanja s majkom ovisnicom i ocem kojega nikada nije bilo. Odrastao je na ulici koja ga je formirala, ali i naučila zahvalnosti. Posebno je istaknuo ulogu prijatelja i partnera, glazbenog producenta Jay Z-a. Naime, nakon nekoliko godina glazbe Jay Z i Shawn odlučili su ući u svijet sporta i osnovati agenciju za talente kojom osvajaju NBA, NFL i ostale američke sportske lige.

Danas Shawn razvija karijere mnogim zvijezdama u najjačim američkim ligama.

„Svakodnevno sam zahvalan Jay Z-u što mi je pružio priliku da se bavim ovim poslom. On je odličan šef, partner i mentor. Želio sam raditi nešto što me čini izuzetno sretnim, u čemu sam strastven. Htio sam raditi u sportu jer sam u sportu i odrastao i Jay Z mi je na posljetku to i omogućio.“, kazao je Pecas.

Na predavanju u prepunoj dvorani Shawn je svima poručio:

„Nađite nešto u čemu ste strastveni i s čime se želite baviti u životu, nešto što vas čini jako sretnima. No, prije nego napustite stari posao, pobrinite se da nađete i imate spreman novi posao. Ponosan sam na svakoga tko se izražava na bilo kojoj kreativnoj osnovi i slijedi svoje snove kroz naporan rad.“