Svake minute korisnici Vibera pošalju 300 tisuća stickera

Featured image

Od 2010. godine Viber je globalno dosegnuo 800 milijuna korisnika. To je trećina internet korisnika u svijetu. Brojke je u Rovinju otkrila Daniela Ivanova, menadžerica za razvoj poslovanja u Viberu na predavanju o budućnosti komunikacija i chat aplikacija. Prije godinu dana Viber je upravo na Weekendu predstavio planove za regiju. Od tada su ostvarili primarni regionalni cilj i uspjeli dosegnuti preko 33 milijuna korisnika u centralnoj i jugoistočnoj Europi. Riječ je o rastu od oko milijun korisnika mjesečno.

“Messaging je pridonio porastu internet korisnika u svijetu. Većina messaging aplikacije koristi za slanje poruka, slika i stickera, a puno manje za zvanje. To je trend koji se nastavlja iz godine u godinu”, kazala je Ivanova. Koliko je Viber prisutan među korisnicima dokazuje brojka od 300 tisuća stikera koji se svake minute pošalju na viberu. Komunikacija se okreće vizualnom sadržaju.

“Svake minute brendovi pošalju preko milijun push notifikacija i to postaje sjajan alat za marketing. Svaka generacija nakon generacije Y koristi messaging aplikacije kao primarni način komunikacije. Millenialsi koriste dva ekrana istovremeno i na njima konzumiraju informacije”, analizirala je Ivanova.

23.09.2016., Rovinj - Weekend Media Festival 9. Predavanje: Sticker Your Brand and Let the People Talk - Daniela Ivanova (Viber, CEE) Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Glavni izazov kojim se bave u Viberu je kako plasirati plaćeni sadržaj korisnicima, a da ga oni ne doživljavaju kao invazivan. Njihov glavni alat u tom izazovu su  stickeri koji daju brendovima omogućavaju da se približe svojim korisnicima.

“Uz pomoć stickera brendovi stvaraju efekt viralnosti. Najveći broj stickera koji se šalju u Hrvatskoj povezani su s ljubavi”, kazala je Daniela Ivanova.