Televizija mora imati kvalitetan i kreativan sadržaj, inače je nema

Featured image

Bez obzira na izazove s kojima se medijska industrija danas susreće, video je i dalje dominantan među publikom i tako će i ostati. Kako se prilagoditi izazovima digitalizacije i video sadržaja u Rovinju je otkrio Christian Brent, viši potpredsjednik za globalna istraživanja FOX Networks Group.

“Digitalna revolucija događa se svaki dan. Mijenja se način produkcije sadržaja, kao i način na koji se taj sadržaj komunicira u medijima. Televizija nikad nije bila luđa, a situacija s medijima nikad nije bila više zbunjujuća nego danas”,  poručio je s Brent.

23.09.2016., Rovinj - Weekend Media Festival 9. Predavanje TV in an Era of Digital Revolution. Christian Brent. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Stoga je, ističe,  postalo uobičajeno da u najgledanijim televizijskim terminima možemo gledati najluđe stvari.

Da bi neka TV kuća danas bila uspješna ovisi isključivo o kvaliteti i kreativnosti sadržaja. Premda se sadržaj konstantno povećava taj rast ne prati i broj kanala koje publika gleda. Drugi je veliki trend povećanje broja piratskih kanala koji su postali uobičajeni dio industrije te se protiv njih postalo praktički nemoguće boriti.

Cristian Brent otkrio je i da je u Hrvatskoj od Fox programa najgledaniji National Geographic.